Siden denne ble laget skikkelig på slump, er oppskriften deretter. Jeg skal ha det i bakhodet neste gang jeg lager det, og eventuelt oppdatere denne da. Det var så digg, at det blir nok ikke så alt for lenge til.

ca 200 g soyafarse (jeg brukte anama sin)
1 gul løk
3 fedd hvitløk
poteter skåret i tynne skiver. nok til å dekke en ildfast form. (skrell gjerne noen av gangen)
Nok havrefløte til å nesten dekke potetene (to små pakker ca)
Timian frisk eller tørket.
Salt og pepper
En liten bit smør (kan fint sløyfes)
Skrell og skjær potetene i skiver
Stek farsen med løk og hvitløk. Legg det lagvis i en ildfast form. Start med potetene. Jeg la noen små kladder med melkefritt smør i bunnen, men trur ikke det er nødvendig. Det henger bare igjen fra dengang i barndommen da vi laget alt med fløte og smør. Så et lag med farse, deretter litt salt, pepper og rikelig med timian. Fersk blir best. Og så gjentar du til formen er full. Jeg avsluttet med farse, men er vel vanlig å avslutte med poteter. Jeg hadde bare litt farse igjen da det var fullt.
Så fyller du på med havrefløte til du kan se den. Hell litt sakte over hele så fordeles det fint mellom alt. Om du får litt lite fløte eller er opptatt av kalorier eller noe, kan du spe med litt plantemelk.
Om du er litt ekstra vill og gal kan du avslutte med et lite dryss Gary (vegansk ost) på toppen.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 45 min - 1 time. Sjekk med en gaffel om potetene er møre. De skal helst dette fra hverandre når du stikker i dem. Følg litt med på slutten. Om det blir litt for mørkt på toppen kan du sette den lenger ned i ovnen eller legge litt folie oppå. Bare ikke dekk helt til, da kan fløta fort koke over.
Serveres med salat.

God fornøyelse!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar