
Lite penger gir grobunn for fantasien. I dag fant vi opp en helt ny pastasaus basert på noe jeg kan huske fra en cashewostesausoppskrift og rester i skap og fryser.
Og her i aller første oppskrifta røyk visjonen om billig og lett tilgjengelig. Jeg hadde cashewnøtter igjen fra en Sverigetur, der er de billigere, og så har jeg brukt næringsgjær. Noe du finner på helsekosten.
Tidsbruk ca 15 min fra du setter på pastavannet og til du sitter ved bordet. Hvis du starter med å sette på vannet, vil alt være ferdig når pastaen er kokt.
Ingredienser (og dette er flotte cirkamål)
ca 1/4 pose fersk spinat
ca to never cashewnøtter (usalta, men du kan bruke med salt og, da dropper du bare å putte i noe mer salt)
Ca 4 ss næringsgjær
4 fedd hvitløk (delte de litt på forhånd, bulliten min gidder liksom ikke alltid)
en halv boks med grønne linser
4 ss purre (gir sterk smak når den ikke blir kokt, så vær litt forsiktig om du ikke liker det sterkt)
ca en halv dl havrefløte
Litt kvernet pepper og litt salt
Jeg puttet alle ingrediensene i bulliten og lot det bli kremete med litt chunks. Liker at det er litt å tygge på. Og så varmet jeg det litt i en kjele. Sausen ble tykk, så om du vil ha den tynnere kan du spe den med litt plantemelk.
Håper det smaker!
Legg gjerne igjen en kommentar om du tester den ut.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar