Så morsomt at du snubla inn hit. Håper du finner noe spennende eller motiverende.
Litt om meg.
Jeg har lagd mat siden jeg kunne stå ved siden av en komfyr. Hang i rumpa på mora mi og lærte tidlig at hemmeligheten bak en skikkelig god saus er at du vrikker på rumpa mens du rører i den. Og jeg lager god saus altså. Skikkelig god saus.
Jeg har hatt mye dårlig råd opp i gjennom, men jeg har på et eller annet vis alltid klart å trylle fram noe som smaker godt av ganske lite. Jeg har alltid vært god til å slenge noe sammen og kalle det middag. "Sop-i-hop-ala-Siv" var fellesbetegnelsen på noe jeg hadde raska sammen av det jeg fant i skap og skuffer.
For to år siden ca, stod min seksåring og gråt med en pølse i hånda. Hun ville ikke lenger spise dyr. Da måtte jeg jo revurdere alt jeg hadde lært om mat. Det gikk greit det og. Vi laget mye morsom mat.
I februar 2016 ble jeg veganer etter en utfordring fra min bror, og atter en gang måtte jeg lære å lage mat på nytt. Jeg tenkte det skulle bli et korttidsengasjement, men den gang ei.
Jeg har gjentatte ganger tenkt at jeg burde skrive en slags kokebok. Om hvordan lage mat ut av så godt som ingenting, babymat som er sunn og god, hvordan man får små barn til å spise alt mulig, og nå sist veganer på boks.
Og siden jeg er mye flinkere til å starte, enn til å avslutte, fant jeg ut at blogg var en mer realistisk idè.
Veganer på boks er rett og slett enkel mat man kan lage fra du man finner i din nærmeste dagligvare. Noen ting kan være lurt å ha i et basiskjøkken til en veganer, men det er ikke så mye sånne spesialvarer jeg bruker i det daglige. Noen er opptatt av økologiske grønnsaker, andre av at alt skal komme rett fra jorda. Jeg er ikke uenig, men heller ikke slavisk. Jeg er mest opptatt av å få god mat på bordet, så fort som mulig, så billig som mulig, og med minst mulig innsats. Og da er frysedisken og boksåpneren god å ty til.
Og så skal det være gøy!
Jeg er glad i improvisasjon. Jeg liker gode oppskrifter. Jeg kan lese fire forskjellige på en rett ei uke, og fire uker etter lage retten etter hukommelsen som en lett miks av alle oppskriftene og etter eget hode og godtbefinnende. Jeg syns vi skal leke med maten. Bruke farger, blande nye smaker. Eller i perioder, bare spise det jeg har fått dilla på. I alle mulige varianter.
Jeg har fått spørsmål under alle disse fasene av livet om ikke jeg har oppskrift. Noe har jeg skrevet ned. Nå tenkte jeg tiden var inne for å dele de. Men her kommer det kun veganske oppskrifter. Det er nemlig fullt mulig å lage god, sunn og billig mat uten animalske ingredienser.
Håper du finner noe inspirasjon. Og legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på eller om du tester ut en oppskrift. Det hadde vært gøy.
Ha en matglad dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar