tirsdag 10. januar 2017

Kokosris

Når jeg blir sulten går jeg og fantaserer om hva jeg skal spise. Når jeg i tillegg er alene hjemme, er det ingen restriksjoner på hva jeg kan og ikke kan lage. Så i dag ble det til en helt egen rett. Veien blir litt til mens man lager maten. For lukta av en ting, gjør at jeg tenker på noe annet jeg har lyst til å putte oppi. Det er ikke uvanlig at jeg kommer hjem etter og ha handlet, med en plan i hodet. Mens retten jeg serverer litt senere er noe helt annet jeg hadde planer om. Men det er litt av moroa.
I dag, ble det nesten som jeg hadde tenkt.

Siv Iversen sitt bilde.

1 boks kokosmelk (lett denne gangen, da det var det eneste de hadde, og jeg ikke gadd å gå i flere butikker)
1 kopp med ris (jeg brukte jasmin, men du tar det du har)
2 gulerøtter delt i mindre biter
1 gul løk
3 fedd hvitløk delt i fire biter 
1 ts salt
1 liten ts spisskummin
1 liten ts malt koriander
1/4 ts kanel

Kok opp. Når det koker, tilsett;
1/2 pose frosne erter
1/2 boks grønne linser
1 søtpaprika i biter
1/2 liten boks med mais
safta fra en boks med ananas

La det småkoke i ca 20 min. Rør et par ganger underveis.
Et par minutter før det er ferdig putter du oppi ananasen fra boksen.
Da rekker den å bli varm, men ikke vassen.
Server med en sprut lime. Lime er alltid godt.

Ha en plantastisk dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar