mandag 16. oktober 2017

Dal dill

Fikk smake noe veldig godt da vi var på besøk for litt siden. Forhørte meg etter oppskrift, og hun som hadde lagd maten lo. Detta var jo det hun lagde når hun ikke gadd å lage mat. Det er lett, det er billig og det var sykt godt.
Det er ikke sikkert du vil kalle det dal, men etter litt undersøkelser (= et kjapt  googlesøk) velger jeg å kalle det dal dill.

Her er en slags grunnoppskrift, og så kommer jeg til å føye på med varianter etter hvert, for jeg kjente fantasien boblet.


Oppskriften var å koke grønne linser i grønnsaksbuljong og ha i koriander.

Jeg fant ikke grønne linser, men detta funka fint:

Siv Iversen sitt bilde.

Som du ser, var det ikke dyrt heller. Og jeg brukte halve posen til meg og min kjære.

Jeg helte oppi linsene, fylte på med vann og tok tre slike buljongterninger.

Jeg kokte opp vann i vannkokeren og etterfylte etter hvert som det ble litt tørt. Det skal være igjen litt saus.
Hakket opp en bunt med koriander, og sparte litt til pynt.
Så kokte jeg alt sammen til linsene var møre.

Og ferdig!

Siv Iversen sitt bilde.

Versjon 2.
Først freste jeg opp to digre fedd hvitløk, en løk og tre små gulerøtter i litt olje.
Så helte jeg oppi linsene, to buljongterninger og kokende vann.
Også her hadde jeg for lite tid eller interesse av å måle opp, så jeg etterfylte med vann etter som det kokte inn.
Ferdig når linsene er møre. 

Siv Iversen sitt bilde.

Denne serverte jeg med brød med deilig (vegansk) solsikkesmør.

Den halve posen holdt til meg og to små til middag, en porsjon kvelds til meg, og lunsj til meg i morgen.

Flere versjoner kommer.

etter hvert...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar