lørdag 30. september 2017

Lasagneruller (Canneloni)

En god stund har denne tanken jobbet i hodet mitt. Ja, jeg skjønner jo at jeg et eller annet sted helt sikkert har sett noe som ligna og ga meg denne ideen, men jeg kan ikke si hvor. For det aner jeg ikke. Var veldig fornøyd med meg selv for å ha laget en artig rett som jeg aldri har smakt før, men får fort vite at den har et navn. Fint navn til og med. Selv om oppskriften jeg fikk samtidigik, ikke så like god ut som mine, og definitivt smakte vondt... De var laget med tofu, noe jeg ikke liker. Selv om resten av veganverden ser ut til å digge det.

Det har vært ganske mange fine ideer til hva jeg skulle ha i denne, men jeg kjenner noen som har bedt om litt enkle oppskrifter, så i dag gjør jeg litt ære på deg. Og så var jeg skikkelig lite motivert til å lage mat i dag. Vinn - vinn. I tillegg fikk jeg brukt opp litt rester. Bare velstand.
Så her kommer den enkle utgaven. Du må gjerne avansere selv, med grønnsaker, krydder og alle mulige ting.

Lasagneplater kokes litt, så de blir myke nok til å rulles.
Så strødde jeg på litt frossen anamafarse (du kan fint bruke hälsans kök sin)
Så la jeg på noen skjeer med ferdig tomatsaus fra dolmio (ja, jeg hadde alt til å lage min egen, men der stod det halve glasset og trengte å bli brukt opp. Vi var jo bare to til middag)

Platene rullet jeg sammen og la i en ildfast form.
Ostesausen laget jeg ved å bruke opp restene fra gårsdagens mat. En herlig blanding av raspet violife og go vegan. La osten i en liten kjele og dekket den med oatlys matfløte. Kokte opp slik at osten smeltet og puttet på en ss næringsgjær kun for å tøffe meg.
Sausen helte jeg over rullene og satte formen i ovnen på 175 grader i ca 15 min.

Den ble servert med gårsdagens salatrester og en liten haug med spinatblader.

Mini var strålende fornøyd og spiste en haug. Enda mer fornøyd ble hun da hun fikk spise resten til kvelds.

Neste gang vil jeg avansere litt. Lage egen tomatsaus, ha i grønnsaker som gulerot og løk i alle fall, og ha på litt friske uter og en god del hvitløk.
Om du liker mat som har enkle og "barnevennlige" smaker, er dette en slager for deg. Helt slik jeg laget den i dag.

Det er ingen spesifikke mål her i dag. Det kommer an på hvor mange du skal lage til. Jeg brukte bare rester, og det var veldig lite både farse og tomatsaus som skulle til.

Siv Iversen sitt bilde.

Siv Iversen sitt bilde.
Siv Iversen sitt bilde.

Vel bekomne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar