Og som jeg alltid sier; kan det lages, kan jeg veganisere det.
Dette er ikke vanskelig. Denne "oppskriften" har ingen eksakte mål. Det må du leve med. Om mål er viktig for deg, må du heller google litt og sammenligne.
Kok opp ønsket mengde makaroni. Vi var to små og meg, og jeg lagde en hel pakke (500g) Det holdt fint til middag, kveldskos for mor, og niste for oss alle dagen etter med ei brødskive og litt salat inntil.
Mens vannet koker rasper du vegansk ost. Du bruker det du liker, jeg liker best violife pizza style. Jeg brukte 1/3 blokk til all denne makaronien.
Osten la jeg i en bolle sammen med en god klype daia mozerella (fordi kjæresten hadde den i kjøleskapet mitt), tre ss næringsgjær og en god håndfull cashewnøtter som er malt til pulver. Mozarellaen, næringsgjæret og nøttene er valgfritt og ikke nødvendig, du kan klare deg med den osten du har.
Nå heller du på oatly matfløte til osten er dekket og rører det sammen med valgfritt krydder. Jeg brukte litt grønnsakskrydder jeg fant. Ta det du liker, eller la være å krydre om du synes det er skummelt. Salt og pepper holder lenge.
Når makaronien er ferdig kokt og du har helt av vannet heller du ostemiksen over makaronien og lar den stå på ovnen på lav varme mens du rører godt til osten har smeltet og det har blitt en slags saus.
Jeg liker å servere dette sammen med noe stekt. Denne gangen freset jeg opp en løk, tre store fedd hvitløk, 1/10 dels bit av ei lotuskinke i små biter og en stor sopp. Soppen og lotusskinka hadde jeg marinert i facongugge først for å få litt ekstra smak. Du må ikke gjøre det, men det er veldig digg.
Facongugge:
2 ss næringsgjær
ca 1 ts liquid smoke
1 ss olje
1 ts salt soyasaus
1 ts søt soyasaus
1 ts lønnesirup eller agavesirup
1/4 ts paprikapulver
Bland alt sammen, tilsett litt vann til den er flytende nok til å bruke som marinade. Legg soppen og lotusskinka oppi og la rør litt av og til så alt blir marinert. Når du skal steke det heller du overskytende væske opp i stekepanna.
Til slutt helte jeg oppi en god neve med frosne erter.
Andre ting som er godt å steke sammen med dette kan være gulerøtter, paprika, rosenkål.. ja, fantasien er vel det eneste som setter grenser.

Serveres med ketcup, brød med godt vegansk smør, en salat, eller bare rett og slett som den er.
Makaronien med sausen kan også fint brukes som tilbehør til feks. HK-burgere.
Vel bekomne!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar