mandag 5. februar 2018

Pasta med prikkete pastinakksaus

Noen dager er jeg så kreativ at jeg imponerer meg selv. I dag er en slik dag. Utgangspunktet var at vi hadde en pakke med HKs kj*ttboller i frysen. Jeg var klar for å lage potetmos med pastinakk, fløtesaus og tyttebær, men hadde to andre små mot meg. Den ene liker ikke ditt og datt og den andre vil gjerne ha ditt og datt i steden. Etter litt fram og tilbake endte vi med pasta. Men jeg ville ikke ha tomatsaus. Selv om kjæresten min har lært meg å lage en meget god en. Så da laget jeg en prikkete pastinakksaus i steden. Som vanlig må du ha litt overbærenhet med målene mine.

2 små pastinakk (skrelles, deles i små terninger, kokes med salt til de er skikkelig møre og moses)
1/2 rødløk i små biter stekes sammen med
2-3 fedd hvitløk og settes til side litt
Oatly imat helles oppi de moste pastinakkene til du får en fin sauskonsistens (2-3 dl).
La det småputre mens du hakker opp
1 liten purre. Tilsett purren sammen med
4-5 never frosne erter. (elsker frosne erter, men har små hender, - vær vågal)
Hakk ei god klype fersk koriander og putt i sammen med
1 ts maestro grønnsaksbuljongkrydder (kan bruke salt eller annet krydder, bare jeg som har litt dilla på dette om dagen),
1/4 ts hvit pepper
Og en god klype næringsgjær (ca 1 ss) bare for å toppe heile saken.

Serveres med pasta. Jeg har litt tvangstanker når det gjelder pastaen min,, så til dette måtte det bli spaghetti for min del, men du følger din lyst, eventuellt dine tvangstanker.
Og gjerne også (men ikke nødvendig) Hälsans kök boller.
Her har jeg pynta litt med noen tomater og koriander for at du skulle syntes at det ble enda litt penere. Mini ble veldig imponert.

Dette er raskt og enkelt å lage, og koster ikke stort. Jeg laget maten mens jeg ryddet ut av oppvaskmaskinen, ryddet inn i den igjen, og tulla rundt med et par andre prosjekter.
Håper det faller i smak!

Ha en fin en!

Siv Iversen sitt bilde.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar