1 liten purre
3 store og 6 små poteter
16 dl vann
2 blokker grønnsaksbuljong
(hvitløk)
1-2 dl soyamelk.
litt olje eller vegansk smør
Eventuelt gressløk, oatly imat, stekt sopp eller andre godsaker til garnityr.
Fres først purre og hvitløk i kjelen med litt olje eller vegansk smør, ha oppi poteter som er skåret i biter. Jo mindre biter, jo kortere tid tar de å koke. Om du vil skrelle potetene eller ikke, er opp til deg. Jeg gjør litt begge deler, avhengig av tid, humør og hvor fine potetene er. Mesteparten av næringen sitter jo rett under skallet, så det er trist å kvitte seg med den. La det gjerne frese litt i kjelen før du heller i vann og grønnsaksbuljongen. Om du koker vannet i vannkokeren, tar det enda kortere tid.
La det koke til potetene er myke nok til å moses. Jeg liker å bruke en rotmoser først, og så gå over med stavmikseren etterpå. Så sper jeg på med litt soyamelk til jeg har grei tykkelse. Vi liker at den er litt tykk og litt klumpete. Nesten litt som alt for tynn potetmos.
En dæsj med Oatlys imat er veldig godt. Et dryss med gressløk og. Om du vil ta i litt, kan du ha over litt stekte grønnsaker. Sopp, løk, rosenkål, nøtter, frø, urtepesto. Ikke la fantasien begrense deg. Stup inn i kjøleskapet.
Dette er en av barnas store favoritter. Håper det kan bli en av deres og.





Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar