Helt til hun tok med en smaksprøve til meg. Oh my ....! Utrolig god.
Så da måtte jeg jo bare gjøre det selv også.
Den krever at du er litt strukturert, men ikke så veldig. Du må bare kjenne deg selv godt nok til å vite at du kommer til å ha lyst på is helst et par dager i forveien.... Eller gjøre som meg, vite at is alltid er greit, og bare sette i gang og fylle fryseren.
Her finner du den originale oppskriften.
Det er lurt å sette kokosmelka i kjøleskapet noen timer før du setter i gang. I alle fall to av boksene, du trenger tre. Jeg bruker Coop sin. Anglamark tror jeg den heter. Den er billigst, økologisk, og du kan bruke alt som er i boksen, for den skiller seg ikke slik annen kokosmelk gjør. Bruker du en annen type, sett boksene i kjøleskapet opp - ned, så er det lettere når du skal ta ut kun kremen.
Først må du lage kondensert melk
1 boks kokosmelk (denne trenger ikke være kald, så du kan lage dette mens de andre kjøler seg i kjøleskapet)
150 g sukker (du kan bruke brunt, men da får du lysebrun is, helt greit om du skal lage sjokoladeis)
Hell kokosmelka og sukkeret i en liten kjele og la det småkoke i en halvtimes tid. Det blir tykkere og halveres nesten.
La det kjøle seg ned, sett det gjerne i kjøleskapet etter hvert.
Så lager vi isen. Løp til kjøleskapet og hent ut dine
to bokser med kokosmelk (ikke lett-varianten).
Pisk de som du ville gjort med fløte til den blir luftig, god og tykk 3-4 minutter.
Tilsett den kondenserte melka og
to ts vaniljeekstrakt (ikke essens) Den inneholder alkohol som er med å gjør at isen ikke krystalliserer seg så mye.
Nå er det din tur til å tilsette det du har mest lyst på. Syltetøy, sjokolade, lakris, frukt, kaffe, likør, bær, eller mix.
Det jeg fant ut var best, var å ha den helt uten annet enn vaniljeekstrakten. Da kan du tilsette det du ønsker av saus og strøssel som du vil. Gjerne masse forskjellig. Fyll på med noe deilig, og spis til det er tomt for topping, fyll på med ny (gjerne annen) topping og gjenta til det er tomt for is.
Fordel isen i porsjonsbeger, og sett i fryseren (fire timer sa damen, eller over natten hvis du ikke vil ha på klokka.)
Den er veldig hard, så du må beregne litt tid på å ta den opp og la den stå i romtemperatur. Du kan selvfølgelig putte den i en stor boks også, men beregn tid til å tine den nok til at du klarer å porsjonere. Jeg anbefaler porsjonsbeger.
Isen kan med hell lages med ismaskin for de som har denslags.
Og isen kan meget fint spises rett etter den er laget, uten å fryses, om du bare kaller den noe annet enn is. :) Smaker helt nydelig!
Kos dere!!!
Her er et lite utvalg bilder av ulike smaksvarienter jeg testet ut med jentene og Vegankongen. Han var så imponert at han fikk seg ismaskin og laget noen majestetisk lekre varianter. Er du heldig, kan det hende noe av det blir servert på et av kursene hans.


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar