Uansett. Jeg lærte meg å lage vegansk is, og den er det kondensert melk i som jo stod i oppskriften til bailysen. Og da med ett, en dag mens jeg egentlig laget middag, og tenkte at det trengtes å fylles opp i fryseren med is, startet ideen med bailysen å dannes. Og siden jeg er ganske impulsiv, er det ikke godt å vite hva som kom først, ideen eller bailysen.
Men den ble god. Veldig god.
Først lager du kondensert melk
1 boks kokosmelk (den beste, billigste og økologiske får du på Coop)
150 gram sukker. Jeg brukte brunt sukker, og det ga meg assosiasjoner til bailysen.
Kok opp og la putre i ca en halvtime. Da blir den tykk og god kjøl ned.
Tilsett 1,4 dl blank alkohol (60% sa oppskrifta, jeg brukte 40% og putta oppi nesten 2 dl)
ca 1 dl sterk kaffe.
Og det er her min kreativitet og spontane innfall kommer inn. For jeg tok tre ts pulverkaffe og bare rørte inn mens jeg kokte den kondenserte melka. Detta snøyt jo hele oppskriften for litt fuktighet, så det var derfor det ble en liten ekstra klunk alkohol og
2 ts vaniljeekstrakt
Rør godt og hell på flaske. Jeg satte min i kjøleskapet, og tenker at da holder den lenger.
Oppskriften skulle gjerne ha litt ekstra melis i og, men det droppa jeg glatt med tanke på den mengden sukker den allerede inneholdt.
Mitt resultat ble litt tykkere enn originalen, men det er i og for seg jeg og, så det passa fint. Den smakte fortreffelig. Neste gang, skal jeg bruke kaffe som er utrørt i vann. Og muligens femdoble oppskrifta, slik den i utgangspunktet var. Må bare finne ut hvor lang holdbarhet den har først. Eller... trur ikke den holder så lenge, for Vegankongen kommer snart på besøk, og da må man jo by på det beste man har.
Kos deg! Det gjorde jeg.


Mmmm spennende :) får se om jeg får prøvd engang jeg har penger til overs for å kjøpe alkohol :P
SvarSlettTok med to år før jeg fikk somla meg til å kjøpe med alkohol da jeg var i Sverige, men den er verdt å vente på. Jeg drikker veldig lite, som i nesten avholds, men det var litt kos å kunne lage den selv. :)
SlettSmakte det veldig masse kokos av den? Tror du man kunne byttet ut litt av kokosmelken med havrefløte? Er så lenge siden jeg har dtukket bailys at jeg ikke helt husler hvordan det smaker, så ddt er vanskelig å vite hva jeg er ute etter. Tusen takk for oppskrift! :)
SvarSlettBeklager at jeg ikke har svart. Har ikke sett kommentaren.
SlettNei, det smakte ikke kokos. Jeg synes i alle fall ikke det.
Du har muligens funnet svaret på egen hånd for lenge siden.
Oooog, brukte du whiskey? Hvilken i såfall? :D
SvarSlettJeg er ikke så glad i brunt brennevin, så jeg brukte vodka. Det stod egentlig 60% i oppskriften jeg tok utgangspunkt i, men 40% vodka holdt lenge for meg. Jeg regner med du kan bruke den alkoholen du foretrekker.
Slett