mandag 20. februar 2017

Faconpostei

Har lest noen oppskrifter for bønnepostei, men det er en stund siden. Og plutselig bestemmer jeg meg for at faconpostei må være en god ide. Slik gikk det til.

 


Først laget jeg facongugge av;
Næringsgjær
Litt olje
Soyasaus
Lønnesirup
Liquid smoke (bare litt)
Vann til passende konsistens

Så skar jeg en diger sopp i bitte små biter og la den til marinering i facongugge. Tiden og energien strakk ikke til den dagen så den marinerte i kjøleskapet over natta.

Så puttet jeg;
1 boks kidneybønner
1 boks sorte bønner
1 god håndfull cashewnøtter
1 halv håndfull valnøtter
Litt masse pepper (pepper er godt i postei)
Et par store fedd hvitløk
Et par ss næringsgjær
Litt vann. Bare nok til å mose det i blenderen.

Siden min facongugge var litt blaut, la jeg bare bønnemos og faconsopp lagvis, med hugge selvfølgelig.

Inn i ovnen på ca 120 grader. Jeg glemte den bort noen timer (3 faktisk) og så satte jeg den opp på 150 grader en halvtime.

Jeg hadde vært litt raus med vannet, så den var litt soggy.

Men smakte fantastisk. Purre og granateple smakte veldig godt på.

Bon apetit!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar